Nieuw netwerk voor elektrische deelfietsen

    03 augustus 2024

    REGIO – De vervoerregio’s Dender en Vlaamse Ardennen lanceren dinsdag 20 augustus in Aalst een nieuw systeem met 356 deelfietsen, dat de beide regio’s zal bedienen.

    In samenwerking met de leverancier van de deelfietsen Hoppy organiseert de intercommunale SOLVA die dag het evenement ‘Hop op, deel je mee?’.

    Hoppy

    Tijdens het evenement leer je het nieuwe deelfietsensysteem kennen: je krijgt er alle informatie en hulp bij het installeren van de app op je smartphone.

    Voor de ultieme test kan je met de fiets naar huis rijden. Je moet je alleen maar aanmelden op de website van SOLVA en de standplaats in jouw buurt aanduiden. De dag zelf kun je met de fiets op het evenement vertrekken. Wanneer je dat doet, maak je bovendien kans op een gratis maandabonnement van Hoppy.

    Uniek

    Het elektrische deelfietsensysteem wordt uitgerold door Hoppy, in opdracht van SOLVA als initiatief van de vervoerregio’s Dender en Vlaamse Ardennen.

    “Het unieke aan dit deelsysteem is, dat we dit uitrollen voor twee volledige regio’s”, zegt Ewout Depauw (mobiliteitsexpert SOLVA). “De 356 deelfietsen komen aan treinstations en mobiliteitsknooppunten in dorps- en stadscentra en je zal met je deelfiets van de ene naar de andere gemeente kunnen fietsen.”

    Daarnaast zijn deze fietsen ideaal voor het woon-werkverkeer. Je kan er 2 uur mee rijden, hem 8 uur laten staan en er dan opnieuw 2 uur mee rijden. Maandabonnementen zijn er al vanaf €10 per maand.

    Hoppin

    De vervoerregio’s Dender en Vlaamse Ardennen zijn een Vlaams samenwerkingsverband van 28 gemeenten. Na het succesvol lanceren van een autodeelsysteem lieten ze SOLVA nu ook een regionaal fietsdeelsysteem uitwerken.

    De deelfietsen komen op Hoppinpunten: de knooppunten van het regionaal vervoersnetwerk. Voor de uitbouw van Hoppinpunten werkt SOLVA samen met intercommunale DDS en verleent de provincie Oost-Vlaanderen financiële ondersteuning.

    Praktisch

    • Datum en uur: dinsdag 20 augustus vanaf 13.30 uur.
    • Plaats: NMBS-station Aalst.
    • Gratis en toegankelijk voor iedereen.
    • Aanmelden en inschrijven voor deelfiets: de webstek van SOLVA – of via FB-SOLVA.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons