Zwemverbod door blauwalgen in zwemvijver De Gavers

    31 juli 2024

    GERAARDSBERGEN – Door blauwalgen kan je momenteel niet zwemmen of spelen in de vijver van De Gavers. Je kan nog altijd een frisse duik nemen in het Gaversbad.

    In de zwemvijver van De Gavers zijn blauwalgen vastgesteld. Als er weinig of geen stroming in een waterloop of vijver is, kunnen deze bij warm weer voorkomen.

    Ze vormen een blauwgroene, soms roodbruine olieachtige laag op het water en houden gezondheidsrisico’s in voor mens en dier. Contact met de drijflaag of inname van water kan zorgen voor ernstige gezondheidsrisico’s.

    Maatregelen

    • Het WOW-waterpark is gesloten, net als de hondenzwemzone ter hoogte van Jeugdherberg ’t Schipken.
    • Het strand en de waterspeeltuin zijn nog wel toegankelijk om te zonnen of te spelen. De toegang is tijdelijk gratis.
    • Aan de bootverhuur kun je enkel de pedalo’s gebruiken.

    Het zwemverbod kan pas worden opgeheven als de blauwalg is verdwenen en als de analyseresultaten van het water opnieuw goed zijn.

    Info: De GaversBlauwalgen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons