37 maanden celstraf voor brandbomgooier

    23 juli 2024

    ZEGELSEM/NINOVE – De rechtbank van Oudenaarde heeft een 24-jarige man uit Ninove veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 37 maand. Hij had een brandbom gegooid naar een gezinswoning in Zegelsem.

    De veroordeelde had op 17 maart 2024 een brandbom gegooid naar een woning in Zegelsem (Brakel), waarvan de bewoner  hem nog € 125 was verschuldigd. Bij de brand, die daardoor ontstond, raakte niemand gewond; de gevel van de woning was wel beschadigd.

    Voor die daad is de man veroordeeld tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf. De rechter hield rekening met voorgaande veroordelingen wegens drugsfeiten, geweld, weerspannigheid en verboden wapenbezit. Het was bovendien niet uitgesloten, dat de dader opnieuw misdrijven zou plegen.

    Een andere man, die de betrokkene met de auto naar Zegelsem had gebracht, kreeg 3 jaar cel met uitstel. Hij zou niet hebben geweten wat zijn passagier van plan was.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons