Streetdanceteam ‘House of Lionz’ danste de finale op het WK UDO in Blackpool

    25 augustus 2019

    LIERDE/BLACKPOOL – Het wereldkampioenschap street dance had voor de 14de keer plaats in het Engelse Blackpool, van 22 tot 25 augustus. Ook ‘Love 2 Dance’ was vertegenwoordigd met een van hun wedstrijdteams ‘House of Lionz’. Zondagmorgen dansten zij met de sterkste teams in hun reeks de finale.

    UDO, opgericht in 2002, staat voor ‘United Dance Organisation’ en is ’s werelds grootste internationale streetdanceorganisatie.

    We spraken zaterdagavond de coach Matthias De Meuter: “UDO organiseert wereldwijd wedstrijden, voornamelijk street dance. Zij richten zich op alle leeftijden, van heel jonge dansers tot de generatie van hun ouders. De wedstrijd kent verschillende categorieën zoals battle, duo, team. Er zijn ook verschillende niveaus. Ons team deed mee in de beginners under 16. In die pool zaten 28 teams en wij plaatsten ons met vijf andere rechtstreeks voor de finale van zondagmorgen 25 augustus.”

    Die zondag hadden wij rond de middag Elien Huwaert aan de lijn, een van de oprichters van ‘Love 2 Dance. Op de achtergrond hoorden wij de coach en de dansers, die zijn speech op gejuich onthaalden. “Wij zijn uiteindelijk zevende geworden in de finale. De act is goed verlopen, eigenlijk beter dan tijdens de schifting op vrijdag. We zijn als begeleiders dus heel tevreden. Hier mogen dansen is al een hele prestatie: een wereldkampioenschap met de sterkste teams uit 35 landen.”

    Die finaleronde in Blackpool haalden ze na de voorrondes in Oudenaarde, waarin zij eerste eindigden. “Het dansteam ‘House of Lionz’ bestaat uit negen meisjes en een jongen. Vanaf september hebben ze hiervoor geoefend en vooral de laatste weken was het voor hen heel intensief.”

    Met het mooie resultaat tot gevolg.

    Info: Love 2 DanceFacebookpagina.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons