Collega’s en leerlingen wuiven juf Myriam uit

    25 juni 2024

    DENDERWINDEKE – De laatste schooldag zit er op voor Myriam Van Asbrouck. Ze nam dinsdag 25 juni afscheid van de stedelijke basisschool Windekind.

    “De meeste onder jullie hebben in mijn klasje hun eerste stapjes gezet naar de grote school”, zegde ze in haar afscheidsspeech aan de leerlingen. “Soms met een traantje, soms ook heel stoer en trots. Ik heb jullie opgevangen, getroost, aangemoedigd en af en toe wat ingetoomd. Ik was heel graag de juf van de instappertjes, de engeltjes en soms ook de bengeltjes. Ik heb van jullie genoten, heb jullie zien groeien en openbloeien en daarvoor wil ik jullie allen bedanken.”

    Stiekem hoopt ze, dat enkele kinderen later ook juf of meester zouden worden, zoals er nu een aantal onder de collega’s zijn, die nog in haar klas hebben gezeten. Ze had ook een woord van dank voor de ouders en grootouders: voor het vertrouwen en de goede samenwerking.

    En toe zwaaiden de leerlingen juf Myriam uit.

    Dubbel

    Achteraf vertelde ze aan haar en onze collega Fien (ook een oud-leerling) wat haar het meeste was bijgebleven: het enthousiasme van de kinderen, dat ook een mindere dag kon goedmaken. “Ik ben wel blij, dat voortaan alles mag en niets moet, maar de kinderen zal ik toch missen. Wat ik zeker zal doen: eens meer op stap gaan, buiten de klassieke schoolvakanties, liefst naar mijn favoriete bestemming: Oostenrijk.”

    “Juf Myriam stopt na meer dan 40 jaar dienst”, vertelde ons nog directeur Jeroen Cooman. “Logisch, dat we haar in de bloemen zetten. We hebben het voor haar zo mooi mogelijk gemaakt en ik denk, dat ze dit zeker apprecieert. Dat wil tegelijk zeggen, dat het bijna mijn beurt is aangezien juf Myriam evenveel dienstjaren heeft als ik. Maar het is afscheid nemen voor nieuwe dingen, de gang van het leven. Iedereen hier verdient een mooi afscheid omwille van hun inzet voor de school. Ik ben altijd al zeer fier geweest op mijn team, dus ook vandaag. Er komen weinig teams in onze buurt.”

    Info: SBS Windekind.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons