Opbouw plein abdijsite in laatste fase

    27 juni 2024

    NINOVE – De aanleg van het nieuwe Abdijplein langs de Kloosterweg zit in de laatste rechte lijn. Momenteel is de opbouw van plein volop aan de gang.

    De aannemer Pevenage uit Zottegem startte de eigenlijke werken in oktober 2023. Daaraan voorafgaand hadden archeologische opgravingen in de werfzone plaats, van oktober 2022 tot april 2023.

    De eerste fase van de aanleg van het Abdijplein liep van november 2023 tot maart 2024. Het bufferbekken onder het plein en de ondergrondse technische ruimte zijn gebouwd. De laatste rioleringswerken langs de Abdijkerk zijn uitgevoerd.

    Vanaf april startte de opbouw zelf van het plein: de technische installatie van de nevelfontein, de openbare verlichting, de camerabewaking, de aanleg van de onderfundering en de fundering, de verharding in kasseien, de aanleg van groenzones, de trappenpartij en de zitbanken in natuursteen.

    De werfzone blijft gedurende deze werken ontoegankelijk voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Het plein zou zijn afgewerkt tegen het bouwverlof van juli, maar door de aanhoudende regen van de afgelopen maanden zal dit wellicht pas in augustus zijn.

    Info: plein Abdijsite.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons