Verhoogd politietoezicht stationsplein heeft resultaat

    25 juni 2024

    NINOVE – Naar aanleiding van de vechtpartij aan het NMBS-station begin mei voerde de lokale politie een verhoogd toezicht uit op en rond het stationsplein. Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) schreef daartoe een besluit uit inzake identiteitscontroles in de stations- en schoolomgeving.

    Maandag 6 mei was een jongen aan het station zwaar toegetakeld door een aantal jongeren. Eén minderjarige verdachte uit Ninove werd geïdentificeerd en kort na de feiten van zijn vrijheid beroofd. Hij stond reeds onder toezicht van een Brusselse jeugdrechter. Op vraag van het parket Brussel is de betrokkene voorgeleid bij de jeugdrechter, die hem omwille van andere feiten plaatste in een jeugddetentiecentrum.

    De andere twee minderjarige verdachten van de vechtpartij konden later worden geïdentificeerd. Zij wonen niet in Ninove. Het onderzoek is lopende.

    Drugs

    Tijdens één van de patrouilles bemerkte de interventieploeg een verdachte persoon. Ze onderwierp de 19-jarige man aan een grondige controle en arresteerde hem op verdenking van verkoop van illegale drugs. In zijn voertuig zijn gripzakjes, cannabis en mephidrone aangetroffen. De politie stelde processen-verbaal op. De betrokkene mocht na het verhoor beschikken. Het onderzoek is in handen van het parket Oost-Vlaanderen.

    Twee inspecteurs betrapten een andere man op heterdaad tijdens een drugsdeal aan een woning in een woonwijk in de ruime omgeving van het station. De verdachte vluchtte weg per fiets. Na een achtervolging te voet en door de snelle bijstand van een andere interventieploeg konden ze de 23-jarige verdachte vatten. Tijdens een huiszoeking, die volgde na zijn arrestatie, troffen ze een grote hoeveelheid cash geld, cannabis en hasj aan. De verdachte is op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om de man onder strenge voorwaarden te plaatsen.

    Veiligheid

    Burgemeester Tania De Jonge is tevreden met de verhoogde controles: “Ik wil onze politiediensten uitdrukkelijk bedanken voor dit snel en kordaat optreden. We spelen kort op de bal. Het besluit met betrekking tot identiteitscontroles in de stations- en schoolomgeving was in mijn ogen noodzakelijk om een efficiënte politie-interventie en opvolging mogelijk te maken. Dit heeft meteen effect gehad. We stellen alles in het werk om de veiligheid in de stations- en schoolbuurt, maar ook algemeen in de hele stad, te garanderen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons