Bevraging over buitenschoolse opvang en activiteiten voor kinderen

    24 juni 2024

    NINOVE – De stad peilt naar de ervaringen van inwoners met kinderen over de buitenschoolse opvang, de activiteiten en de vakantiewerking. Deelnemen aan de enquête kan tot eind september.

    De stad organiseert deze enquête om het aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op de noden van de kinderen en hun ouders. Ze peilt onder meer naar het gebruik van activiteiten zoals speelpleinwerking en vakantiekampen. Ze vraagt ook naar eventuele knelpunten, zoals betaalbaarheid en extra zorgnoden.

    Regie

    “We lanceren deze enquête om een beter zicht te krijgen op de vragen en nde oden voor de buitenschoolse opvang van kinderen in het basisonderwijs”, zegt de verantwoordelijke schepen Joost Arents (Onafh.). “Vanaf 2026 krijgen lokale besturen van de Vlaamse overheid zelf de regie en de middelen in handen om het buitenschoolse aanbod beter af te stemmen op de lokale noden. Door nu al een bevraging te organiseren, kunnen we optimaal rekening houden met de wensen van onze inwoners.”

    Naast ouders worden ook de aanbieders van buitenschoolse opvang, activiteiten en vakanties én de Ninoofse basisscholen uitgebreid bevraagd.

    Praktisch

    Info: enquête buitenschoolse opvang en activiteiten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons