Basisschool De Flapuit is voortaan duurzamer

    13 juni 2024

    VOORDE – De volledige buitenschil van de stedelijke basisschool De Flapuit aan de Geraardsbergsesteenweg is gerenoveerd en donderdag 13 juni officieel ingehuldigd.

    Het gebouw kreeg een nieuwe gevelsteen en 12 cm isolatie. Ook het buitenschrijnwerk is volledig vernieuwd met isolerende aluminium ramen en dito beglazing. Zonwerende beglazing op de zuidgevel moet in de zomer oververhitting vermijden. De nieuwe ramen zijn voorzien van zelfregelende ventilatie. Tenslotte kreeg ook het dak een nieuwe dakhuid met isolatie. In 2021 en 2022 zijn de verwarming en de elektriciteitsinstallatie al vernieuwd.

    Energiezuinig

    De schepen voor onderwijs Joost Arents (Onafh.) huldigde donderdagnamiddag 13 juni samen met burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) de vernieuwbouw in. “Dit is het resultaat van maanden samenwerken met de architect, de aannemer en onze dienst patrimonium. Dit gebouw voldoet aan de huidige, thermische eisen. Het verschil met het gebouw, dat in 1976 is in gebruik genomen, is groot. Ik ben blij, dat we als stadsbestuur ons steentje kunnen bijdragen aan een energiezuinig schoolgebouw. Laten we niet vergeten, dat dit gebouw niet alleen een plek is om te ontdekken en te leren. Het is ook een buurthuis, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een gebouw waarin verschillende generaties zullen samenkomen.”

    Zonnepanelen

    De kosten voor de renovatie van de buitenschil waren geraamd op € 553.225,36. De stad ontving via het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (AGION) een subsidie van € 395.049,55.

    In een later stadium komen nog zonnepanelen op het dak via een samenwerkingsovereenkomst met Denderstroom, waarbij naast De Flapuit ook andere stadsgebouwen zijn betrokken: de Stedelijke Academie, de Liberale Kring, het stadhuis site Centrumlaan en site Bevrijdingslaan, de sporthal, de stedelijke basisscholen De Hazelaar en Windekind en het cc De Plomblom.

    Info: SBS De Flapuit.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons