Leerlingen Hartencollege brachten wervelende modeshow

    03 juni 2024

    NINOVE – De leerlingen van de moderichtingen uit het Hartencollege Secundair Onderwijslaan presenteerden vrijdag 31 mei hun werkstukken tijdens de wervelende show ‘Kicks & Kijken’.

    Meer dan 80 leerlingen namen hieraan deel met hun eigen creaties. De zaal zat afgeladen vol met trotse ouders, familie en vrienden die kwamen supporteren. Ook (oud-)leerlingen en leerkrachten waren van de partij om de modestukken te bewonderen.

    En de leerlingen zelf? Die liepen over de catwalk alsof ze nooit anders deden. Voor de gelegenheid namen ook een 20-tal kinderen deel, die de kinderjurken showden.

    Thema’s

    Een prachtige afsluiter van het schooljaar, waarin de leerlingen aan de slag gingen met hun mode-opdrachten rond een aantal thema’s: ‘Re-act, Re-construct, Re-landscape, Re-style, Re-boost, Re-charge, Re-verse, Re-vise, Re-create, Re-think, Re-cycle, Re-build, Re-born…’

    Zij gebruikten de natuur als inspiratiebron, verwerkten restmateriaal en minder voor de hand liggende grondstoffen en maakten gebruik van verschillende technieken om tot hun eigen creaties te komen.

    Daarnaast kwamen ook maatschappelijke thema’s terug in zowel de kledij als de show. De leerlingen werden uitgedaagd om kritisch te kijken naar actuele thema’s. Ze lieten hun creativiteit de vrije loop om antwoorden te vinden op uitdagingen van vandaag en morgen.

    Creativiteit

    Ook persoonlijke groei stond centraal. Gesteund en gecoacht door de leerkrachten gingen zij elk hun uitdagingen aan; of dat nu probleemoplossend denken was, volharding of nauwkeurigheid. Hun creativiteit was duidelijk niet aan banden gelegd, wat resulteerde in prachtige creaties en originele ontwerpen.

    “Wij blijven geloven in het ontwikkelen en de kracht van creativiteit”, aldus Christel Vanopdenbosch (coördinator van het studiegebied Mode). “Wij zijn ervan overtuigd, dat dit essentieel is voor de groei van jongeren en voor het vinden van antwoorden op de vele uitdagingen van de toekomst.”

    Info: Hartencollege Secundair Onderwijslaan.

    KDC/MLI – Foto: DVDS

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons