Digitale brieven en documenten

    31 mei 2024

    NINOVE – De stad start in juni met het digitaal versturen van brieven naar inwoners en bedrijven via de eBox.

    Als je je eBox al hebt geactiveerd, vallen de brieven automatisch in je elektronische postbus.

    Is jouw eBox nog niet actief? Surf dan naar myeBox en geef aan, dat je documenten van de overheid graag digitaal wilt ontvangen. Geef bij je registratie zeker een mailadres op; dan krijg je een melding zodra er een nieuw bericht voor je is.

    Voordelen

    • Je ontvangt brieven van de lokale, Vlaamse en federale overheid een stuk sneller.
    • De brieven blijven geruime tijd raadpleegbaar in je eBox.
    • Je kan de eBox gemakkelijk online raadplegen (bv. in de trein of in het buitenland).

    Is je eBox geactiveerd, maar ontvang je geen mails bij nieuwe berichten? Ga op myeBox na of je correcte mailadres staat genoteerd. Mogelijk veranderde je de afgelopen jaren van mailadres? Of misschien staat er helemaal geen contact-mailadres ingevuld? Log even aan en controleer of alle gegevens kloppen.

    Controleren

    Je eBox controleren kan op heel wat verschillende manieren:

    • via de website;
    • in Mijn Burgerprofiel (met een linkje bovenaan de website van Ninove;
    • in de Ninove-app.
    • In elke mail die je ontvangt van de eBox, staat trouwens een linkje naar het document, zodat je het in enkele kliks kan inkijken.

    Uitrol

    De stad gaat voor een geleidelijke uitrol van de digitale postverzending. De eerste digitale brieven gaan in juni de deur uit. Tegen het eind van dit jaar zal een aanzienlijk aandeel van de brieven via eBox worden verzonden.

    Ontvang je brieven van de overheid toch nog liever op papier? Als je eBox niet actief staat, krijg je alle communicatie van de overheid gewoon thuis in je brievenbus. Dat zal ook in de toekomst zo blijven.

    Heb je een vraag over het gebruik van je smartphone, tablet, computer of over itsme of de eBox? Kom dan langs in het mobiel Digipunt in Ninia Shopping aan de Centrumlaan!

    Info: myeBox.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons