Straatvinken tellen verkeer

    14 mei 2024

    NINOVE – Als je donderdag 16 mei een uurtje de tijd hebt, kan je deelnemen aan de actie ‘Straatvinken’ en het verkeer tellen in jouw straat.

    ‘Straatvinken’ is een samenwerking tussen de Ringland Academie, de Universiteit Antwerpen en de HIVA-KU Leuven. Het is hun bedoeling om na te gaan hoe gezond het verkeer is in onze straten. Tijdens het telmoment noteren de inwoners gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en ander verkeer door hun straat passeren.

    Universitaire medewerkers analyseren nadien de resultaten. Daarnaast brengen de straatvinken ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart. Dit doen ze door de vragenlijst ‘straat-O-sfeer’ in te vullen.

    Mee tellen

    • Schrijf je in via ‘Straatvinken’.
    • Ga donderdag 16 mei tussen 17 uur en 18 uur een uur aan het raam zitten en tel het verkeer. Na het tellen geef je je resultaat in via de website.
    • Doe ook mee met de leefbaarheidsbevraging ‘straat-O-sfeer’.

    Leefbaarheid

    De schepen voor mobiliteit Stijn Vermassen (Samen-Vooruit): “Ik vind dit een goed initiatief, dat kan helpen om de verkeersleefbaarheid in onze stad te verbeteren. Door de samenwerking met de universiteiten van Antwerpen en Leuven geloof ik, dat dit een gedegen onderzoek is waaruit we mogelijk ook voor onze stad lessen kunnen trekken.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons