Vlottentocht jeugdbewegingen afgelast

    03 mei 2024

    NINOVE – Omwille van de sterke stroming op de Dender en de werken aan de Oude Kaaibrug, zal zaterdag 4 mei de vlottentocht niet doorgaan.

    “Ik heb na overleg met de brandweer en de Vlaamse Waterweg beslist om de vlottentocht af te gelasten”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “De reden hiervoor is de bevestiging van de Vlaamse Waterweg, dat de tweede brug niet naar omhoog kan omdat de werkzaamheden nog niet zijn beëindigd.”

    Met de vlotten onder de brug doorgaan is een te groot risico voor de deelnemers. “De hoge waterstand en de sterke onderstroom laten dit niet toe en het gevaar voor de deelnemers is veel te groot. De Dender is immers een snel stromende rivier.”

    In overleg met de jeugdraad zal een nieuwe datum worden gezocht, zodat de vlottentocht alsnog veilig kan verlopen.

    Info: Voesj.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons