Emoties in vijf kerken van Ninove

    29 mei 2019

    NINOVE – Vijf kerken staan zondag 2 juni in de kijker. Naast de normale rust en stilte is er plaats voor iets meer. Emoties laten je op een nieuwe manier kennismaken met deze prachtige kerkgebouwen.

    Het thema ‘emoties’ past bijzonder goed bij deze mooie kerkgebouwen. Iedereen, die langskomt, heeft wel een verhaal of een bepaald sentiment dat hem of haar een kaarsje doet branden of zich even tot God doet richten.

    Hieronder vind je een beknopt overzicht van wat je aan emoties in vijf open kerken mag verwachten.

    • In Outer-Herlinckhove zal in de Sint-Amanduskerk tussen 9 en 19 uur heel wat te doen zijn rond ‘geborgenheid’.
    • Ook Nederhasselt doet mee en focust op ‘boosheid en kwaadheid’. Dat gebeurt aan de hand van bijbelteksten, prenten, verhalen, maar ook met schilderijen van Koen Penninck en gedichten van Marc Van der Meeren. Je kan er terecht van 10 tot 12uur en van 14 tot 18 uur.
    • De abdijkerk van Ninove kreeg als thema ‘vreugde’ mee. Hier gaat specifieke aandacht naar de symboliek binnen de kerk én naar de vreugde waarmee mensen de kerk betreden. Toegankelijk tussen 9 en 16 uur.
    • In de OLV-Presentatiekerk van Okegem komen veel emoties aan bod, maar vooral ‘angst’. In de namiddag om 15 uur kun je er o.a. terecht voor mooie orgelklanken en koorgezang.
    • Tot slot richt de Sint-Pieter en Sint-Berlindiskerk van Meerbeke de schijnwerper op ‘hoop en verlangen’. Daarbij staan de theologische deugden ‘hoop, geloof en liefde’ centraal. Kunstenaar Kurt Coppens stelt zijn werk tentoon tussen 9 en 18 uur.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons