Historisch event brengt legerkamp uit de 17de eeuw opnieuw tot leven

    14 april 2019

     NINOVE – SOLVA en de stad Ninove organiseren een historisch event op de terreinen van de opgraving van Doorn Noord. Dit gebeurt tijdens de Archeologiedagen op 15 & 16 juni.

    Je kan dat weekend de opgraving bezoeken en een aantal van de vondsten die de archeologen er ontdekten. Tot de oudste vondsten behoren enkele grafheuvels uit de bronstijd (ca. 2000-1000 v.C.). In de Romeinse periode zijn op het terrein verschillende wegen aangelegd. Aan het kruispunt van twee wegen ontstaat een nederzetting, die voornamelijk in de 2de eeuw n.C. te situeren is. Opmerkelijk ten slotte is de doortocht van een groot leger in de 17de eeuw, dat hier kamp houdt.

    Naast de opgraving zullen een historisch tentenkamp en een ambachtenmarkt staan opgesteld. Je kunt er gevechtsscènes zien, demonstraties met kanonnen, musketgeweren en paarden. Je kan luisteren naar de boeiende verhalen van een soldatenvrouw. Of kruip zelf in één van de oorspronkelijke schuilhutten van de soldaten toentertijd.

    Kinderen kunnen zich via tal van workshops als een echte archeoloog wanen.

    Zak dus zeker eens af naar dit historisch event, waarbij een legerkamp uit de 17de eeuw opnieuw tot leven komt.

    Praktisch

    • Data en tijdstippen: zaterdag 15 juni 2019 van 11 uur tot 20 uur, zondag 16 juni 2019 van 10 uur tot 16 uur.
    • Plaats: terreinen Doorn-Noord, kruispunt Expresweg –Aalstersesteenweg Ninove.
    • Gratis
    Info en updates: Solva en Ninove 1692.
    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons