Koper gezocht voor stationsgebouw van Okegem

    25 maart 2019

    OKEGEM – De stad stelt een notaris aan om het voormalig stationsgebouw openbaar te verkopen. De waarde van het pand is geschat op minimaal € 179.000.

    De stad is eigenaar van het voormalig stationsgebouw van Okegem, Jan Ockegemstraat 2. Het pand heeft een oppervlakte van 2,98 are. Het dateert van 1895 en is een beschermd momument (10-07-1997), net als het wachthuisje aan de overkant van de sporen. Het heeft een industrieel-archeologische waarde en is een goed bewaard voorbeeld van een landelijk spoorwegstation op de lijn Ath-Denderleeuw.

    Sinds 1993 was de lokettenfunctie al geschrapt en in 2007 gebeurde een grondige restauratie. Na zes jaar leegstand kon de concessiehoudende brouwerij Alken-Maes in 2013 een restaurantuitbater voor dit pand vinden.

    Maar net door dat beschermd statuut zijn aanpassingen aan de hedendaagse noden niet mogelijk, wat voor wrevel zorgt bij de huurders. Het sociaal verhuurkantoor wenst het appartement op de verdieping niet langer te huren omdat de verwarmingskosten te hoog oplopen. De gemeenteraad stond de huurders van de horecaruimte tijdens de wintermaanden hiervoor zelfs een verlaagde huur toe.

    Het gebouw is voor de stad eveneens te duur in eigenaarsonderhoud en dus volgt een openbare verkoop. De erfgoedraad bracht hierover een gunstig advies uit op 18 juni 2018.

    Volgens een schattingsverslag van 15 december bedraagt de vrije verkoopwaarde van het pand minimaal € 179.000. De Ninoofse gemeenteraad stelt op 28 maart 2019 een notaris voor de openbare verkoop.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons