Wilfried fietst naar Santiago de Compostella

    20 september 2023

    NINOVE – Wilfried Claes vertrok woensdagochtend 20 september vanuit Oloron-Sainte-Marie richting het bekende Spaanse bedevaartsoord. Aan zijn fietsproject koppelt hij een goed doel: steun aan Unichir in de Democratische Republiek Congo (DRC).

    Voor dag en dauw is Wilfried vertrokken, opnieuw richting Santiago de Compostella, een nieuw en boeiend avontuur tegemoet. Hij vertrok dit keer vanuit Oloron-Sainte-Marie, een gemeente dicht bij Pau. Daar eindigde zijn vorige camino in 2017.

    Moreels

    Omdat ik mijn tocht deze keer wil koppelen aan een goed doel, heb ik gekozen voor Unichir. Die organisatie is actief in de Beni-regio in Oost-Congo en bouwt er een opleidingscentrum en een medische eenheid uit, onder leiding van dr. Réginald Moreels.”

    Unichir verleent kwalitatieve medische zorg aan een door geweld geteisterde regio. De organisatie bouwt een chirurgisch en verloskundig centrum, leidt lokale artsen, verpleegkundigen en specialisten op en geeft zorgverleners training.

    Dokter Moreels is sinds 2014 de bezieler van dit project. In de serie ‘Topdokters’ kon je hem daar trouwens aan het werk zien.

    Steun

    “Ik nodig jullie alvast graag uit om een kijkje te nemen op de website van Unichir. Je vindt daar niet alleen informatie over mijn project, je kunt daar ook lezen en zien waar de organisatie voor staat. Ik wil jullie in naam van mezelf, maar vooral in naam van Unicihir alvast bedanken voor jullie steun.”

    Het verloop van de fietscamino van Wilfried kun je volgen op zijn Instagrampagina. “Ik probeer om via polarsteps.com regelmatig van mij te laten horen, voor zover de internetverbindingen onderweg het toelaten natuurlijk.”

    Info: UnichirWilfried Claespolarsteps.

    MLI

    Wilfried is klaar voor de camino, Santiago de Compostella wenkt. Hij rekent op jullie steun voor Unichir.

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons