Woonsurvey 2023: een onderzoek over wonen in Vlaanderen

    21 februari 2023

    ALGEMEEN – De Vlaamse overheid laat tussen eind februari en december 2023 een grootschalig wetenschappelijk onderzoek uitvoeren over wonen in Vlaanderen: de Woonsurvey 2023.

    Dit onderzoek gebeurt in opdracht van de Vlaamse minister van wonen. Het moet betrouwbare informatie opleveren, zodat de Vlaamse overheid haar woonbeleid beter kan afstemmen op de noden van de bevolking

    Het onderzoek bestaat uit twee delen:
    – een korte bevraging van de bewoner over de woning, woonomgeving en woonwensen;
    – een screening van de woning om de kwaliteit ervan in beeld te brengen.

    Voor dat onderzoek zijn het onafhankelijke marktonderzoeksbureau Profacts (bevraging) en het technisch bureau Vastgoedexperts (screening van de woning) aangesteld. Er zijn 6.000 inwoners in Vlaanderen willekeurig uit het bevolkingsregister geselecteerd. De kans bestaat, dat ook een of meerdere Ninovieters een uitnodiging krijgen om hieraan deel te nemen.

    Onderzoek

    In eerste instantie ontvangt de geselecteerde persoon een brief en een folder met meer informatie over het onderzoek.

    Nadien zal een interviewer van Profacts zich bij de geselecteerde persoon aanmelden met de vraag om deel te nemen aan het onderzoek (het interview en de screening van de woning).

    Na het interview contacteert Vastgoedexperts de geselecteerde persoon om een afspraak vast te leggen voor een screening van de woning. Tijdens de screening van de woning gaat een technisch expert van Vastgoedexperts – samen met een bewoner – door de woning om de kwaliteit ervan in beeld te brengen.

    Identificatie

    Elke interviewer van Profacts moet zich kunnen identificeren met een badge. De technisch expert komt langs op het afgesproken tijdstip en is steeds herkenbaar aan het logo van Vastgoedexperts op de kledij.

    De geselecteerde persoon kan op elk moment beslissen om al of niet mee te werken. Het onderzoek is volledig anoniem en de gegevens worden uitsluitend in globale statistieken verwerkt.

    Info: Woonsurvey 2023Brief Woonsurvey 2023.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons