Nieuwjaarscontrole op rijden onder invloed

    03 januari 2023

    NINOVE – De lokale politie hield maandag 01 januari een controleactie als onderdeel van de BOB-campagne. Er zijn  5 overtredingen vastgesteld (2,75 %).

    Tijdens deze eerste actie van het jaar controleerde de politie 182 bestuurders op het gebruik van alcohol en andere drugs. Dat gebeurde op 3 locaties, tussen 15.00 uur en 23.30 uur.

    Plaats

    Gecontroleerd

    Overtredingen

    Meerbeke, Halsestwg.

    58

    1

    Ninove, Aalstersestwg.

    70

    1

    Okegem, Fr. Van der Perrekaai

    54

    3

    Totaal

    182

    5

     

    Vaststellingen

    • Een chauffeur had wat teveel gedronken en blies positief.
      Zijn rijbewijs is voor zes uur ingehouden. De overtreder kreeg een proces-verbaal en moet zich later verantwoorden voor de politierechtbank.
    • In een ander voertuig was een kindje op de achterbank niet vastgegespt in een aangepast kinderzitje.
      De verantwoordelijke bestuurder kreeg een boete van € 184,02.
    • Op een andere locatie negeerde een chauffeur de bevelen van de agenten om halt te houden. Een motard van de politie kon de wagen verderop doen stoppen en terugleiden naar de controlepost.
      De bestuurster had teveel gedronken en legde ook een positieve speekseltest af. Zij moest onmiddellijk haar rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Er is een dossier opgesteld voor de verschillende inbreuken. Zij zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons