Draai niet rond de pot

    09 oktober 2018

    NINOVE – Als afsluiter van de ‘Week van de Fair Trade’ kun je zaterdag 13 oktober in de Wereldwinkel jouw lege chocopot van gelijk welk merk inruilen voor een Oxfam-exemplaar.

    Die zaterdag is het Wereldwinkeldag, de afsluiter van de ‘Week van de Fair Trade’. Onder de slogan ‘draai niet rond de pot’ vragen de wereldwinkels aan bedrijven en politici om meer aandacht te hebben voor de problemen in de cacaosector.

    “Ontbossing, kinderarbeid, extreme armoede… kunnen we nog trots zijn op onze ‘Belgische chocolade? Achter ’s lands favoriete lekkernij gaat een donkere waarheid schuil. De grote bedrijven en overheden doen niet genoeg om die aan te pakken. Mensenrechten beschermen is hun plicht, het zou geen keuze mogen zijn. Die boodschap willen we net aan onze bestaande en nieuwe klanten meegeven.”

    En dus een actie: in de Oxfam-Wereldwinkel kun je een lege chocopot van gelijk welk merk omruilen voor een Oxfam-exemplaar. Met deze ruilactie en de bijhorende petitie vragen ze aan politici om te stoppen met rond de pot te draaien als het gaat over het beschermen van de rechten van cacaoboeren en het milieu.

    De actie heeft zaterdag 13 oktober plaats in de Oxfam-Wereldwinkel, Stationstraat 3 Ninove, van 10 uur tot 17 uur.

    Info: www.oxfamwereldwinkels.be/weekvandefairtrade.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons