NINOVE – Hoe goed of minder goed doet Ninove het? Wat denken Ninovieters over hun gemeente? We brengen hierover een aantal bijdragen. Vandaag aflevering 4: werken en inkomen.
We presenteren enkel cijfers en grafieken. De commentaar en de conclusies moet u er zelf bij bedenken. Maar meten blijft weten.
Als referentie vergelijken wij Ninove met de buurgemeenten: Geraardsbergen, Denderleeuw, Haaltert, Herzele, Roosdaal, Gooik, Galmaarden en Liedekerke. Waar mogelijk geven wij ook het Vlaams gemiddelde weer.
Waar sprake is van Belfius-gemeente bedoelen wij gemeenten met een gelijkaardig profiel, zoals gemeten in een Belfiusstudie.
Werken en inkomen
- De Ninovieter verdient jaarlijks gemiddeld € 18.749,00 netto, na Geraardsbergen het laagste uit de regio.
- 74,2 % van de inwoners is aan het werk; net beter dan het Vlaams gemiddelde van 72,6 %
- De jobratio bedraagt 56,1 % (= aantal jobs in beroepsactieve leeftijd 20-64 jaar).
- 7 % van de Ninovieters zit in de werkloosheid; voor -25-jarigen is dit 15,2 %.
- 9 % had het afgelopen jaar problemen om de rekeningen te betalen.
- De kansarmoede-index bedraagt 13,4 %, hoger dan het Vlaams gemiddelde.
- 194 inwoners ontvangen een leefloon.
Bronnen
De Standaard publiceerde in het voorjaar een zeer omvangrijk dossier over alle Vlaamse gemeenten. Wij haalden er de Ninoofse gegevens uit. Als ruimere achtergrond zijn de statistische gegevens van de Vlaamse overheid over de gemeenten ook zeer interessant, net als de infopagina van de Vlaamse overheid met betrekking tot de verkiezingen. Eerder al publiceerden wij de resultaten van de Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit.
De Standaard: “Hoe fijn is het leven in uw gemeente?”
Lokale Gezondheidsindicator Mobiliteit
MLI