Ninoofse senioren mogen een telefoontje verwachten

    08 april 2022

    NINOVE – Het Mobiel Sociaal Huis organiseert een belactie. Tijdens deze telefoongesprekken nemen vrijwilligers de tijd om te luisteren naar alle 65-plussers, die nog zelfstandig wonen.

    Met deze belactie wil het Mobiel Sociaal Huis polsen naar de noden en zorgen van de ouderen, zodat ze het aanbod hierop kunnen aanpassen.

    Dit jaar komen eerst de 75-plussers aan bod. De komende jaren werken de vrijwilligers trapsgewijs verder naar beneden tot alle 65-plussers zijn opgebeld.

    Belactie

    Tijdens het telefoongesprek kunnen ze eventuele eenzaamheid en sociaal isolement detecteren. Ze polsen naar de levensomstandigheden en -kwaliteit van de senior. Ze geven eveneens informatie over alle mogelijke vormen van dienstverlening: het vrijetijdsaanbod, premies, de buddywerking, gezinszorg, Uitpas kansentarief…

    Indien nodig en gewenst voorziet de coördinator van het Mobiel Sociaal Huis een opvolging op maat. In uitzonderlijke omstandigheden is ook een huisbezoek mogelijk, na afspraak met de coördinator.

    Mogelijk is jouw telefoonnummer niet gekend bij het Mobiel Sociaal Huis, omdat het ondertussen is gewijzigd of nog niet in het bestand zit. Daarom zullen de senioren, die niet in de contactenlijst staan, vrijblijvend een brief ontvangen met de vraag of ze graag een telefoontje wensen.

    Je kunt ook zelf het team senioren van het Sociaal Huis contacteren (zie onderaan dit artikel).

    Vrijwilligers

    Voel jij je betrokken bij (potentieel) kwetsbare en eenzame ouderen? Ben je een enthousiaste persoon met een sociaal en warm hart en vind je het leuk om hen op te bellen?

    Het team van het Mobiel Sociaal Huis kan steeds versterking gebruiken.

    Met jouw inzet van enkele uren per maand, geef je kleur aan de dag van de senior. Neem zeker contact op indien je geïnteresseerd bent om mee te werken aan dit project.

    Info: Team senioren – 054-50 50 50 – mobiel@ninove.be.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons