Afscheid van Eddy Heyman

    06 februari 2022

    NINOVE – Wij vernemen het overlijden op 77-jarige leeftijd van Eddy Heyman, judoka en gedreven sportman.

    De dood van Eddy beroert heel veel mensen in Ninove en omstreken.

    We spraken kort met zijn zoon David. “Onze pa is met judo begonnen in Sint-Niklaas en stichtte in 1974 Judo en Fit Club Ninove. Dank zij hem zijn heel veel mensen uit Ninove en omstreken in contact gekomen met de mooie judosport. Iedereen kende hem als ‘Eddy van de judo’, een topsportman in hart en nieren.”

    Eddy heeft inderdaad velen – vooral jonge gasten, meisjes en jongens – de smaak voor judo en sport bijgebracht. Zij keken naar hem op, als sportman én als de rustige mens, die letterlijk en figuurlijk niet gemakkelijk uit zijn evenwicht was te brengen. “Een van zijn kleinzoons is nog altijd judoka en daarop was hij heel fier.”

    Maar Eddy keek ook verder dan de judo en heeft voor de sport in Ninove veel betekend.

    “Zo zette hij mee zijn schouders onder de sportkampen en is de Finse piste ook een van zijn verwezenlijkingen. Hij is voorzitter geweest van de Ninoofse sportraad en maakte deel uit van de pedagogische commissie van Judo Vlaanderen.”

    Tot drie jaar terug was Eddy nog actief in zijn club. “Toen kreeg hij een zware beroerte en verbleef hij een half jaar in Inkendaal. Ons ma heeft hem nadien thuis verzorgd. De laatste paar weken is hij nog opgenomen in het ziekenhuis, met af en toe een opflakkering. Maar vannacht, 06 februari, hebben we van hem moeten afscheid nemen.”

    Wij wensen Erna, David en de familie alle toe steun van de velen, die Eddy in hun hart dragen.

    Info: Judo en Fit Club Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons