Politie arresteert 3 mannen uit Ninove, die pijpleiding aftapten

    10 december 2021

    VILVOORDE-NINOVE – Het parket van Halle-Vilvoorde heeft drie verdachten uit Ninove aangehouden. Zij zouden gasolie van een pijpleiding hebben afgetapt.

    Het parket kreeg vrijdag 3 december een melding: ter hoogte van het Tangebeekbos in Vilvoorde werd vermoedelijk gasolie afgetapt van een pijpleiding. Gezien de mogelijke risico’s voor ontploffing en bodemverontreiniging, startten de lokale politie VIMA en de Federale Gerechtelijke Politie Halle-Vilvoorde onmiddellijk een onderzoek.

    Aftappen

    Er bleek een pijpleiding van een firma bloot gegraven. Daarop was een buis gelast, van waaruit gasolie werd weggepompt naar een citerne. Tijdens observaties stelde de politie vast, dat personen met verschillende voertuigen olie kwamen aftappen.

    Zondag 5 december is een onderzoeksrechter gevorderd voor de feiten van diefstal en lidmaatschap van een criminele organisatie. Dinsdag 7 december zijn verschillende huiszoekingen en arrestaties verricht. Dat gebeurde met bijstand van de wegpolitie, de douane en ingenieurs van de benadeelde firma.

    3 mannen zijn gearresteerd en woensdag 8 december voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zij wonen alle drie in Ninove en zijn 30, 32 en 53 jaar.

    Afnemers

    Vermoedelijk brachten ze de gasolie in het zwarte circuit in omloop. Het onderzoek heeft reeds aanwijzingen opgeleverd naar verschillende afnemers.

    Er is € 4.000 cash geld in beslag genomen, evenals 2 lichte vrachtauto’s voor het stockeren en vervoeren van de gestolen gasolie en 2 personenauto’s die de organisatie gebruikte. 4.000 liter gasolie, die maandagnacht was buitgemaakt, is gerecupereerd.

    De benadeelde firma heeft dinsdag de pijpleiding hersteld en zeer goed meegewerkt aan het onderzoek.

    De onderzoeksrechter heeft de 3 verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ze verschenen vrijdag 10 december voor de Raadkamer; deze heeft beslist, dat ze verder aangehouden blijven.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons