Nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ in GO! Atheneum Geraardsbergen

    03 april 2021

    GERAARDSBERGEN – Het atheneum kreeg de goedkeuring om als enige school in de streek de opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ te organiseren in de 3de graad. Vanaf 01 september 2021 kan de school daardoor leerlingen klaarstomen voor een veiligheidsjob bij defensie, politie, brandweer of bewaking.

    Het atheneum mocht in 2009 als één van de weinige scholen in België opleidingen binnen het domein ‘Maatschappelijke Veiligheid’ aanbieden. Met meer dan 10 jaar ervaring in de veiligheidssector geniet de school bij +18-jarigen uit de ruime regio bekendheid. Ze heeft een standvastige samenwerking kunnen opbouwen met de lokale politie- en brandweerkorpsen, defensie, bewakingsfirma’s, douane en strafinrichtingen.

    Al deze sectoren zijn echt op zoek naar nieuwe mensen. Deze richtingen vormen een goede voorbereiding op beroepen met een hoge werkzekerheid. In de laatste 4 jaar zijn 74 van de oud-leerlingen ingeschreven bij defensie in verschillende rollen: officier, onderofficier en soldaat.

    Doelgroep

    Directeur Brecht Persoons: “Momenteel bieden we al ‘Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen’ aan. Deze zijn echter enkel toegankelijk voor jongeren ouder dan 18 jaar, die al een diploma of getuigschrift secundair onderwijs bezitten. De nieuwe richting ‘Defensie en Veiligheid’ focust op een jongere doelgroep: leerlingen uit het 5de jaar technisch secundair onderwijs, die zich willen voorbereiden op de toelatingsproeven binnen onder andere defensie, penitentiair bewakingsassistent en de federale politie.”

    Het lessenpakket vormt het grootste inhoudelijke verschil met de richtingen binnen Maatschappelijke Veiligheid, die de school nu al aanbiedt.

    Inhoud

    Cursuscoördinator Chris Teirlinck: “Jongeren, die zich inschrijven voor het 5de jaar ‘Defensie en Veiligheid’, moeten nog heel wat algemene kennis verwerven. Ze krijgen daarom een algemene basisvorming: onder andere wiskunde, Nederlands, Frans, Engels, aardrijkskunde en geschiedenis. Ook leggen we een grote nadruk op sport om in vorm te blijven en de teamspirit aan te wakkeren. Daarnaast is er het specifiek gedeelte, dat we normaal gezien modulair zullen aanbieden. We focussen dan zowel op een theoretische als een praktijkgerichte kennismaking en voorbereiding. De leerlingen kunnen ook al het algemeen bekwaamheidsattest van bewakingsagent behalen. We trekken er geregeld op uit en bezoeken verschillende kazernes, douanekantoren, bewakingsfirma’s en gevangenissen.”

    De school organiseert een online opendeurdag op 30/04, waarvoor je nu al kunt inschrijven.

    Info: GO! Atheneum Geraardsbergen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons