Stad zoekt stadsmarinier (m/v/x)

    01 februari 2021

    NINOVE – De stad heeft een vacature uitgeschreven voor een stadsmarinier. Die nieuwe functie is een van de paradepaardjes in het meerjarenplan van de huidige coalitie.

    Voor de stadsmariniers haalde de bestuursmeerderheid de mosterd in Rotterdam en dichter bij huis in Antwerpen.

    “Stadsmariniers zijn ervaren ambtenaren”, aldus de startnota van januari 2019. “Zij zijn speciaal door het stadsbestuur aangesteld om de hardnekkige problemen in bepaalde wijken op te lossen. Een stadsmarinier kent zijn wijk, loopt veel over straat en gaat met bewoners en ondernemers van de buurt in gesprek. Zo nodig gaat hij ook samen met bewoners en ondernemers op stap, bijvoorbeeld om problemen met eigen ogen te zien.”

    Cement

    Daarnaast legt hij contacten met de politie en gemeentelijke diensten om de problemen op te lossen. “Hij is als een metselaar, die zorgt voor het cement tussen de stenen, de noodzakelijke verbindingen. Ook spoort hij blinde vlekken op, zaken waar de stadsdiensten, de OCMW- diensten en politie geen zicht op hebben.”

    Een stadsmarinier kent dus zijn zaken. “Hij weet hoe zijn wijk in elkaar steekt, wie de bewoners zijn en hoe ze leven. Hij praat met iedereen, van hoog tot laag, van een door overlast geplaagde bewoner tot de directeur van de school. Zijn aanpak is praktisch, niet enkel klappen maar ook doen, zodat mensen zien dat er werkelijk iets gebeurt om hun wijk of buurt beter te maken.”

    Het stadsbestuur wil het systeem van stadsmariniers eerst invoeren in die wijken waar de samenlevingsproblemen en het onveiligheidsgevoel het grootst zijn.

    Vacature

    Inmiddels zijn we twee jaar verder en verschijnt de eerste vacature voor deze kernfunctie. Kandidaten moeten een masterdiploma hebben of slagen in een capaciteitstest.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD): “We beginnen met één stadsmarinier. Er is budget voor twee, maar we willen evalueren vooraleer de tweede aan te stellen.”

    Info: vacature stadsmarinier.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons