Nu al laag grondwaterpeil

    11 mei 2020

    DENDERWINDEKE – Peilingen, uitgevoerd door de Vlaamse Milieumaatschappij, wijzen op een dreigend tekort aan grondwater de komende zomer. Net als vorig jaar zullen we spaarzaam moeten zijn met ons water. 

    Kris De Wit (technical assistant bij de Vlaamse Milieumaatschappij) bond half april al de kat de bel aan. Hij ondervond bij zijn dagelijkse opmetingen doorheen Oost- en West-Vlaanderen, dat het grondwaterpeil opvallend laag staat.

    Maar ook de waarnemingen van het oppervlaktewater beloven weinig goeds. De meersen langs de Dender tussen Ninove en Roosdaal zijn 1 tot 2 maand vroeger opgedroogd dan normaal.

    Natuurpuntmedewerkers meldden op hun beurt een kurkdroge ‘Grote Berenvoet’ met gevolgen voor de doortrekkende waadvogels. 

    Ninofmedia sprak met Katrien Smet (directeur communicatie bij de Vlaamse Milieumaatschappij) over de oorzaken en de gevolgen van deze situatie en was getuige van een grondwatermeting aan het kerkhof in Denderwindeke. 

    JTR

     
    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons