Luk Tas vrolijkt met tekeningen de ramen van woningen en handelszaken op

    24 mei 2020

    NINOVE – Als je de afgelopen dagen door het centrum liep, heb je ze ongetwijfeld opgemerkt: witte silhouetten op de ramen van particuliere woningen en handelszaken. Ze zijn van de hand van Luk Tas.

    Luk is door velen gekend van ondermeer de knotsgekke fanfare Yah Tarara, het stadslabo KAAi of van de andere kunstprojecten waaraan hij zijn medewerking verleent.

    Door de corona-crisis had de verveling zich een beetje meester gemaakt van Luk. En dus wou hij op een positieve manier naar buiten komen. Hij begon zijn eigen woning op te fleuren met een tekening van de fanfare waarvan hij lid is. Daardoor staat Yah Tarara nu in vol ornaat op zijn raam.

    Nadien vroegen vrienden om ook bij hen iets te tekenen en vanaf dan ging de bal aan het rollen. Bijna dagelijks trekt Luk op pad om ramen op te fleuren met zijn acrylstiften.

    Inspiratie

    Je kunt al verschillende werkjes ontdekken aan kruispunt Passage, de stationsomgeving en in de Weggevoerdenstraat, waar de ene buur de andere aanstak. De babbelboxen van Klateringen voorzag hij eveneens van tekeningen. Net als het gekende café Gonzo in de Lavendelstraat, waar sinds zaterdag een ‘muzikale’ tekening het raam siert. Maar ook buiten het centrum kan je zijn werkjes tegenkomen.

    Wil je zelf een TAS-tekening op je raam, dat kan. De enige voorwaarde is dat hij zelf een onderwerp mag kiezen en uitwerken op het moment zelf. Dus geen voorafgaande ontwerpstudie, maar de directe inspiratie.

    Info: Luk Tas kan je contacteren via zijn FB-pagina of aanspreken als je hem ergens aan het werk ziet.

    GNE – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons